Translate

ceturtdiena, 2013. gada 11. jūlijs

Daru pati: Polimērmāla auskariņi (FIMO).

Brīvs laiks, brīvs brīdis- šādas ekstras  ne vienmēr var viegli iegūt, bet , ja tomēr sanāk, tad jāizmanto pēc sirds patikas.

Savos brīvajos brīžos visbiežāk taisu kādu rokdarbu vai arī lasu. Šoreiz būs ieskats vienos no maniem pirmajiem Fimo darbiņiem. 

Bet dažiem radīsies jautājums: Kas tad īsti ir tas Fimo, ko tik daudzi slavē un iesaka izmantot?!


No pirmā uzmetiena Fimo izskatās pēc mums bērnībā plaši izmantotā plastilīna. Un melots nebūs. Fimo ir kas līdzīgs, tikai papildus mīcīšanas, krāsu bagātības funkcijām, tas pie augstas temperatūras sacietē. Tādēļ arī materiālu izmanto dažnedažādāko priekšmetu izveidei. Piemēram: auskaru, rokassprādžu, mazu figūriņu, nagu dizaina dekoriņu, pogu utt. izveidei. 

Pamācība: 

Kā izveidot kādu sev tīkamu materiālu no Fimo:

  1. No sev izvēlētā Fimo veidošanas masas izveido sev tīkamo figūriņu vai priekšmetu.
  2. Novieto izgatavoto priekšmetu uz cepamā papīra vai uz stikla paplātes un ieliec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 110 C. Modelēšanas masu karsē 30 minūtes. Izņemot to ārā, nebrīnāties, ka masa vēl ir mīksta. Masa sacietē pēc atdzišanas. 
  3. Modelēšanas masu nevajadzētu karsēt lielākos grādos par 110 C. Pašai ir gadījies to pārkāpt: un rezultāts apbēdina: brūni sacepti pleķi. 
Un lūk, kas man beigās sanāca no sava izmēģinājuma un pirmās iepazīšanās ar Fimo masu. 



Pūcītes sanāca kā vēlējos. Koši, interesanti, vidēji viegli. Ja iepatikās un vēlies sev tādus, tad droši dod ziņu. 


Kazenītes diemžēl mani apbēdināja. Pirms ielikšanas izskatījās daudz labāk, bet nekas, "pirmos kaķīšus "vienmēr slīcina. 



Košas krāsas manos rokdarbos tiek izmantotas visvairāk. Lai mūsu ikdiena kļūtu spilgtāka un kāptu pāri ikdienas pelēkumam. 

Visi šie auskariņi ir pieejami :) Droši dod ziņu, ja iepatikās. 

Tāds sanāca mans pirmais randiņš ar Fimo materiālu. Veiksmi arī Jums. Kā slazdā iekrīt, tā no tā ārā netiek: tā man ir ar Fimo. Vēlme radīt ir liela . Veiksmi un lai radoša Jums diena.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru