Translate

pirmdiena, 2015. gada 25. maijs

Grāmata: Salla Simuka (Sniegbaltītes triloģija) " Balta kā sniegs". (2. grāmata )


Otrās triloģijas grāmatas pēdējās lapaspuses ir sasniegtas. Uzreiz rodas ikvienam jautājums: " Vai tā ir pārspējusi pirmo grāmatu? " Atbilde būs šāda- gaidīju vēl spriedzes pārbagātāku turpinājumu, bet saņēmu mazu atelpu no pirmā izdevuma. Spriedze bija, notikums bija, sekošana ik lapaspusei bija,  bet tik labi interesi un "action" noturēt  nespēja kā pirmajā grāmatā.  Bet tas nenozīmē, ka grāmata nav lasīšanas vērta. IR VĒRTS IZLASĪT. 

Bet tagad par pašu grāmatu :)

Autors: Salla Simuka
Nosaukums: Balta kā sniegs
Izdevniecība: Zvaigzne ABC
Gads: 2014
Lpp: 208


Grāmatas sirds- saturs :) 

Lumiki no visas sirds vēlas aizmirst piedzīvotos nesenās pagātnes notikumus- pakaļdzīšanos, naudas atmazgāšanu, asins stindzinošus skatus. Prāga būs šī miera osta, kur atpūsties, izslēgt prātu un vienkārši baudīt dzīvi. Bet vai tas būs tik vienkārši?! 
Lumiki nespēj atvilkt elpu, kad atkal tiek ievilkta jaunu notikumu virpulī. Prāgā Lumiki nejauši atrod kāda dvēseles un asins radiniece. Ģērbusies sniegbaltās drānās, tā ar baiļu pilnu skatienu apgalvo, ka ir Lumiki māsa. 


Citāts: 

" Ja Lenka bija tēva meita un ja viss Lenkas stāstītais bija patiesība, Lumiki par savu tēvu zināja gaužām maz. Bet vai bērni jebkad pilnībā pazīst savus vecākus? Patiesi, līdz pat dziļākajai būtībai? "

 MĀSA- Lenka. Vai tiešām?! Ticēt vai nē?! Iemīlēt vai atgrūst?! Vecāki- vai viņi būtu tik neganti melojuši? Bet ne tikai šādi jautājumi stāsta ietvaros mocīs Lumiki galvu un sirdi. 

Citāts:

" Intervija un nāve vienā dienā. Lumiki nojauta, ka tā nevar būt sagadīšanās."

Pēkšņi satikta un itkā iepazīta māsa, baisa kristīgā sekta, atklājumi, TV sižeta prioritāte, kas gatava pazudināt vairākas cilvēku dzīvības, masu pašnāvības, pakaļdzīšanās, manipulācija ar cilvēkiem, baisa lūkošanās nāvei tieši sejā, liesmas... Vai tas tiešām atkal notiek ar Lumiki?! JĀ un kā vēl notiek! 

Citāts:

"Lumiki vēl nekad nebija bijusi tik tuvu savam vajātājam. Un arī tagad labprātāk nebūtu bijusi. Viņa redzēja,kā vīrietis ar vienu roku čamdās gar līmlentes rulli. Droši vien viņa mērķis bija aizlīmēt viņai muti, sasaistīt roku locītavas un potītes un tad aizbraukt kaut kur no cilvēku masām, lai izdarītu to, ko nu viņš grasījās darīt."

Bet pārējās intrigas un spraigos notikumus droši meklē grāmatas lapaspusēs :) 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru